Kernhem kaasfondue


 

Diverse soorten kaasfondue:

kaasknop.gif (1438 bytes)


 

kaasknop.gif (1438 bytes)

homeknop.gif (3502 bytes)


IngrediŽnten:

1 teentje knoflook
75 gram boter, 1 uitje
400 gram jong-belegen Goudse kaas
200 gram Kernhem kaas
4 dl droge witte wijn
1 eetl. fijn gehakte bieslook
1 mespuntje parikapoeder of cayennepeper
2 eetl. sherry, 1 dl room
1 of 2 eetl. maÔzena
stokbrood

Bereiding
Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Giet de wijn erin en verwarm hem op de kookplaat tot dat ze gaat bruisen. (laat de wijn niet aan de kook komen). Voeg nu eventueel 1eetl. citroensap toe (zo word later het mengsel kaas wijn mooi homogeen)
Voeg nu de geraspte kaas in gedeelten bij de wijn, terwijl u goed roert met een houten lepel met een gat erin. Meng de maÔzena aan met wat wijn en bind hiermee de fondue tot sausdikte.
Breng hem op smaak met de kruiden, room en eventueel de kirsch.

Deze pagina is gemaakt door
Cor van Noord, Meppel

  

Diverse soorten kaasfondue:





kaasknop.gif (1438 bytes)